Evde nikotin üretimi hakkındaki seyrettiğimiz birkaç videodan gaza gelerek tam da Breaking Bad seyrettiğimiz dönemde biz de evde nikotin yaparız dedik ve onca zahmete koca bir sıfır ve yanmış bir düdüklü tencere ile kaldık.

Ülkelerde sigara gibi bir zehir satılırken ve bırakma terapisi olarak her biri 4 mg olan nikotin bantları eczanelerde reçetesiz bulunabilirken, elektronik sigara likitlerindeki nikotin her an yasaklanabilir. Bu konuya girmeyeceğim sadece gördüğüm videodan ve bizim yaptıklarımızdan bahsedeceğim.

Evde Nikotin Üretimi-Yapmayın



Evde Nikotin Üretimi

Video, nikotin yüksek dozlarda tehlikeli olabilir uyarısıyla başlıyor. Şunları yapın diyor:

Önce sodyum karbonat (bulaşık sodası) alın ve sıcak suda bunu iyice eritin (videoda benim gördüğüm kadarıyla yaklaşık yarım litre sıcak suya 4 yemek kaşığı karbonat koydu).

Şimdi kaliteli bir tütün bulun ve istediğiniz boyda bir kavanoz alıp çok sıkı bir şekilde kavanoza tütünü yerleştirin. Üstüne daha önce hazırlamış olduğunuz erimiş sodyum karbonatlı suyu ekleyin (karbonat suda tamamen erimiş görünüyor ve suyu, orta boy bir kavanoza tütünle beraber sıcakken döktü. Bir de sürekli olarak kaşıkla bastırdı ve tüm suyu yedirdi. Sizin dikkatiniz çekti mi bilmiyorum ama o küçük kavanoz, kendi hacminden daha fazla suyu çekti hem de içinde tütün varken!).

Bu işlem bitince kavanozun kapağını kapatın ve 2 gün bekletin diyor. Kendisi, eski bir dolaba koydu. Söylemeden geçemeyeceğim çok pis bir evi var.

2 günün sonunda karışımınızı bir kahve filtesinden geçirin. Çıkarabildiğiniz kadar sıvı çıkarın. Videodaki malzemelerle adam yaklaşık 150 ml sıvı çıkardı.

Bundan sonraki aşamada bazı distilasyon ekipmanlarına ihtiyacınız olacak diyor ve kullandığı ucuz ötesi ekipmanları gösteriyor. İki kabın da kapağını delmiş ve bunları birbirine boru ile bağlamış, açıkta kalan yerleri silikonlamış (bu kısmı biraz beceri istiyor). Özellikle buralarda videoyu seyretmeniz gerekiyor.

Sonrasında özetle şunları yapın diyor: Büyük olan şişeye o siyah sıvıyı dökün ve bir tencereye koyup ocağın altını yakacak şekilde hazırlayın. Diğerini buzlarla dolu başka bir kaba yerleştirin. Ocağın altını yakın, siyah sıvı buharlaştıkça diğer kaptaki buz, giden buharı yoğunlaştırıp temizleyecek ve sıvı olarak küçük şişeye akıtacak.

Şişeler arasında, plastik musluk borularına benzer bir boru kullanmış. Büyük şişedeki siyah sıvı bitene kadar buharlaştırma işi devam etmiş. Bu işlemleri orta ateşte yaptığını ve yaklaşık 2 saat sürdüğünü söylüyor. 150 ml başlangıç sıvısından 130 ml civarında soğuk sıvı tütün üretti. Haliyle içinde bolca su olduğundan bu suyu buharlaştırması lazımdı ve 130 ml’yi geniş bir kaba boşaltarak doğal yoldan buharlaştırmayı seçti. Güneş ışığından uzak tutmak için ağzı açık tütün sıvısını yine o pis dolabına kaldırdı. 7 gün bekledi (büyük ihtimalle içindeki azıcık nikotin de uçtu).

Ortaya 20 ml temiz, sarımsı bir sıvı çıktığını söylüyor. Nikotin oranı 40 mg diyor (damak tadına güvenerek). Normalde 10 mg içtiği için pg ile seyrettiğini söylüyor. Fark ettiyseniz 10 mg olduktan sonra bile hala likitin rengi sarı (aroma kullanmadığını düşünüyorum).

BİZİM TECRÜBEMİZ:

Videoda her şey o kadar kolay görünüyor ki insanda deneme hissi uyandırıyor. Biz de merakımızı yenemedik ve denedik.

İşe bulduğumuz rastgele bir tütüncü dükkanından yarım kilo tütün alarak başladık (HATA 1).

Sonra aynen adamı dediği şekilde sodyum karbonat eritilmiş sıcak suda bu tütünü 2 gün beklettik.

Sonra daha zeki olduğumuzu düşünüp bir düdüklü tencereyi feda ettik ve alüminyum boru ayarladık (HATA 2). Daha doğrusu elimizde vardı ve bununla da olur dedik.

Alüminyum boru bir kullanımdan sonra içi siyahlaşıp kullanılamaz hale geldi ve güzelim düdüklü tenceremiz yandı çünkü eşim düdüklü tencerenin kapağından düdüğü çıkardı ve bir termometre soktu, sonra termometreyi oraya silikonladı. O kadar uğraşıp tencerenin kapağına monte edip silikonlanan termometreyi doğru okuyamadık. Distilasyonu iki kere yapmasaydık belki tencere yanmazdı o da ayrı konu. Bunca tersliğe rağmen sarı bir nikotinli sıvı çıktı ve çok güzel tütün kokusu vardı. Ancak içimi iyi değildi çünkü aldığımız tütün sanırım fazla işlem görmüş ve çıkarttığı ürün de torbasında nasıl kokuyorsa öyle tat verdi (tezek kokusu aldık, tütün nereden çıktıysa artık).

Bizim yaptığımız işlemin detaylarını buraya yazmak istemiyorum çünkü videodaki mantığın aynısı. Ancak şunu söyleyebilirim: yoklukta gideri olan bir ürün ortaya çıktı. Aromalarda ne olduğunu bilmediğimiz düşünülürse bu ürünün aromalı bir likitten daha zararlı olacağını düşünmüyorum. Bizim aldığımız tütün çok kalitesiz olmalı çünkü dansimetre ile nikotini ölçtüğümüzde iki distilasyona rağmen 10 mg nikotin bile çıkmadı gerçi doğru ölçememiş olabiliriz çünkü elimizde sıvı 20 ml civarındaydı. Özellikle şunu da belirtmek isterim ki bu denemeleri, o dönem izlediğimiz Breaking Bad’deki Walter’dan gaza gelip yaptık, şu anda hayatta uğraşmam o kadar işle. Hele ki balmumcudan dansimetre hayatta almam.

Sorularınız varsa lütfen aşağıda sorun, bu konuyu duruma göre kaldırabilirim çünkü bunları anlatmam ne kadar doğru, emin olamadım

Evde nikotin üretimi ile ilgili çok daha temiz ve toz haline getirilen bir yöntemin de çevirisini yaptım, çaresiz kalırsam bu eziyetli yönteme tercih edeceğim bir yöntem. Onu paylaşmayı şimdilik düşünmüyorum.daha sonra NET tütün likiti yapımıyla ilgili bir yazı yazma planım var, bildiğin doğal tütün aroması ve içinde distilasyon yok yani yasal 🙂

Nikotin ile ilgili detaylı bir araştırma yaptım ve Bilimsel: Nikotin Hakkında En Detaylı İnceleme başlıklı yazıda özetledim. Bu garip deneyi okuduğunuza göre ilginizi çekebilir. Ayrıca evde bu tip şeyler yapmaya meraklıysanız size en çok okunan ve konuyla alakalı bir yazımın linkini de vereyim: Likitlerden alınan nikotini hesaplama 

Kendi kullandığım ürünleri merak edenler için:
Aroma ve freebase nikotin seçimlerim – sohbet
Solumaya uygun VG markaları – sohbet

Bu yazıların ilginizi çekmesini umuyorum.

Evde nikotin üretimi yorum


Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski