Smok Nord 5 bir pod cihaz ve evet, bu benim ilk pod cihazım. 8 yıl sonunda “Likitlerden alınan nikotini hesaplama” yazımdaki yorum trafiğinden sonra satın aldığım bir pod.

Önce isterseniz videoyu seyredin.

Smok Nord 5 Video İncelemem

Video Smok Nord 5 paket açılımı ile başlıyor ve siz hangi aşamalardan geçiyorsanız benim de aynı aşamalardan geçerek pod modu içmemle son buluyor. 

Smok Nord 5 İnceleme Yorumlar

Smok Nord 5 Özellikleri

Nord 5 pod kit az bakım gerektiren, kullanımı kolay, pratik ve küçük bir sub-ohm kit. Smoktech, daha çok “Smok” olarak bilinen Shenzhen IVPS Technology’ye ait. Merkezi Çin ve benim 8 yıldır en çok tercih ettiğim marka.

Smok Nord 5 Coil

SMOK RPM 3 Coil-RPM5-Nord 5 Coil-İç Atomizer ile aratarak 0.15 veya 0.23 ohm arasından birini seçebilirsiniz. Benim tercihim her zaman 1 ohm’a en yakın coiller olur. 1 Ohm ve üzeri MTL, 1 ohm altına genelde DL içim deriz.

Pod tankı içinde 0.15 Ohm coil takılı geliyor. Diğer yedek olan 0.23 Ohm. Bunlar RPM3 coiller. DL içim için tasarlandıkları yabancıların yaptığı incelemelerde de görebilirsiniz. Videoda söylediğim doğru yani. MTL içimle alakası yok bu coillerin.

Likiti çiğ içmemek için coilleri kendi W aralığında tüketmemiz lazım. Bana en yakın olan ve tavsiye edebileceğim kullanım 0.23 ohm coil alıp 20W da tüketmek. Diğerini yani 0.15 ohm olanı hiçbir zaman almayacağım, size de tavsiye etmem çünkü %99 ihtimalle sıcak buharla uzun vadede diş eti çekilmesi sorunu da yaşayabilirsiniz.

Smok Nord 5 önden görünüm
Smok Nord 5 önden görünüm
Smok Nord 5 Coil - DL Icim Ciğer Çekimi
Smok Nord 5 Coil – DL Icim Ciğer Çekimi

Smok Nord 5 Batarya Değişimi

Maalesef Smok Nord 5 batarya değişimi diye birşey söz konusu değil. Gömülü 2000 mAH lion pil kullandığından pil değiştirme şansımız yok. Pilin olağan ömrünü tüketme süresi kadar kullanabiliriz.

Smok Nord 5 Coil Ömrü

Standart elektronik sigara coillerinde geçerli olan 15 gün kuralı, Nord 5 coil için de geçerli diye düşünüyorum. Yanık tadı aldığınız anda “kuru puf” olmaması için değiştirmeniz lazım.

Smok Nord 5 Likit

Bu cihaz için likit öneremem. Bana göre herkes kendi likitini kendisi yapmalı ve freebase nikotin kullanarak en fazla %10 aroma ile likit yapmalı. VG ve PG oranları teferruat, bunları kullanıcının deneme yoluyla bulması lazım. PG anlatıldığı kadar alerjen değil, ayrıca VG de PG de hemen hemen aynı miktarda yararlı veya zararlı. Kaçınmanız gereken en önemli şeyler, kuru puf ve yüksek aroma.

Smok Nord 5 Power Lock Kapatma

Cihazın yanında en altta bulunan iki düğmeye aynı anda basarsanız kullanacağınız W kilitlenir. Çantanıza koymadan önce W i 5 ve altına indirip aynı anda basabilirsiniz. Smok Nord 5 Power Lock Kapatma ayrıca 3 kez tuşa basınca da oluyor. Hatta ikinci yöntem daha pratik ve daha güvenli.

Smok Nord 5 Nereden Aldım?

Nord 5 cihazını Elektronik Sigara VIP sitesinde “Smok Nord 5 80W Pod Elektronik Sigara” linkinden satın aldım. Yazılarımı çok sık güncellemediğim için fiyat bilgisi genelde yazmıyorum.

Smok Nord 5 Yorum

Videoda açıkça söylediğim gibi ilk defa pod cihaz aldım ve pod cihazların ne kadar geliştiğini gözlerimle görmüş oldum. Buhar olarak tatminkar. Bende coil yanması ve akıtma olmadı. DL içim için çok uygun olduğunu düşünüyorum. Videoda kendi kullandığım elektronik sigara cihazı 6 senelik ve ohm ları bazen yanlış gösteriyor. Genelde 1,12 (mtl içim, kendimiz sarıyoruz) veya 0,4 ohm Q2 (hazır alıyoruz) coiller kullanıyorum, bana uygun geldi içimi.

Nord 5 Tavsiye Eder Misin?

Evet, yeni başlayanlar için çok basit. Likit dolum haznesi 5 ml ve oldukça büyük. Hafif ve küçük. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tabii ki eski tip cihazları daha başarılı buluyorum ama artık gerçekleri görmem lazım. Piyasa tamamen pod mod cihazlara döndü ve ben de gelişen teknolojiye uyum sağlamaya çalışıyorum.

Sorularınızı lütfen yorumlarda yazın. Aklıma gelenleri bir çırpıda yazdığım bir yazı oldu. Daha sonra daha fazla detay verebilirim. Bu yazıyı benden cihaz önerisi isteyenler için yazdım. Hit alma amacım vs yok.

2 Yorumlar

Yazı ile ilgili yorumunuz?

  1. Power luck yazıyor ve duman gelmiyor ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. Power Luck sanırım watt lock anlamında kullandınız yani cihaz elektrik alamıyor. Smok Nord 5 yorumlar videosunda iki yöntemden bahsetmiştim. Cihazın ana düğmesine üç kez arka arkaya basınca cihaz kilitlenir. Ya bununla kilidi açacaksınız ya da watt kilidi yöntemine bakacaksınız. Cihazın watt değerini artırıp azalttığımız alttaki iki düğmeye aynı anda basarak da watt kilidi açılır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski