Likit ne demek: Likit, “sıvı, akışkan” demektir. Elektronik sigara içmemizi sağlayan sıvıdır. Yazımda e-sigara likit fiyatları ve premium likit hakkında kısa bir bilgilendirme yer alıyor.

Likit Ne Demek?

Likit ne demek en iyi bilenler evde likit yapımı ile meşgul olanlar. Çünkü, premium likit alıp bir şeye benzetemeyen pek çok kişi aromalara yöneliyor ve evde kendi likitini kendisi yapıyor. Tabii, e-sigara likit fiyatları bu kadar yüksek olunca bu kaçınılmaz oluyor bir yerde.

Likit sıvı anlamına geldiğinden kozmetik sektöründe kullanılan likit rujlar, rimeller akla gelebilir. Aslında likit genel bir kelimedir. Yani, bu kelimeyi sadece elektronik sigara sektörüne has bir kelime olarak adlandıramayız.

Likit Ne Demek, E-Sigara Likit Fiyatları, Premium Likit

Likit Bileşenleri

Likit ne demek diye bir başlık atıp da içindekileri yazmamak olmaz. Bir elektronik sigara likitinde aşağıdakiler bulunur:

  1. Bitkisel Gliserin: Elektronik sigara likiti olarak sadece gliserin içebilirsiniz. Yani, eczaneden pharma kalite bir gliserin alıp tankınıza boşaltıp içebilirsiniz. Bu da elektronik sigara likitidir. En az zararlı likittir.
  2. Propilen Glikol (isteğe bağlı): Boğaz vurumunu artırmak ve aromanın tadını güçlendirmek için bir miktar propilen glikol ekleyebilirsiniz. Gliserin ve propilen glikol GRAS ürünlerdir, belirli bir miktara kadar solunması zararlı değildir. Ayrıca, bu ürünler normal sigarada da bulunur.
  3. Nikotin (isteğe bağlı): Doğru oranda kullanmanız çok önemli. Kesinlikle şu yazıyı okuyun. Çünkü yazı, içtiğiniz sigara miktarına göre ne kadar nikotin almanız gerektiğini hesaplıyor. Likitlerdeki nikotini hesaplama.
  4. Aroma (isteğe bağlı): Hiç kullanmasanız daha iyi. İlle de kullanacaksanız suda çözünen aroma almanız lazım. %10’u geçmeyin. Gerçi salt likittte bu çok zor.
  5. Efektör (isteğe bağlı): Bu sitede önerilmese de ben kullanıyorum. Örneğin etil maltol. Aromanın tadını güçlendiriyor. Ek olarak, daha az aroma kullanmamı sağlıyor.

Evde Likit Yapımı

Likit yapmak zor olmadığından ve sadece satın aldığınız karışımları birleştirmekten ibaret olduğundan bir daha yazmayacağım.

Likit bileşenlerini yazdığım yukarıdaki başlıkta, neleri kullanacağınıza karar verdin. Ardından, satın alımlarınızı yapın. Evde kendiniz karıştırın ve bekleyin. Kışın 1 ay, yazın 1 haftada hiçbir uğraş gerektirmeden sadece bekleyerek likit üretirsiniz.

E-Sigara Likit Fiyatları

E-sigara likit fiyatları değişmekle beraber üç aşağı beş yukarı benzer fiyatlar var. Eğer likit satıcısı nispeten kurumsal bir tedarikçi ise fiyatlar artacaktır. Ancak, Türkiye’de likit satışı yasal olmadığından bu pek mümkün değil.

  • Satış sitelerinde 30 ml likitler en az 50 lira.
  • Forumda veya etrafınızdaki esnaf içinde 1 ml 1 TL ye karşılık gelecek şekilde EVYAP LİKİT satanlar var.
  • Yani her bütçeye uygun likit yapıp satan satıcılar mevcut. Örneğin Merck nikotin kullanmaz, chemnovatic kullanır. Ya da, carlo erba veya merck, sigma gliserin kullanmaz, daha ucuz gliserin kullanır. Pahalı aroma kullanmaz vs. Bu şekilde likit maliyetlerini yarıdan daha fazla düşürebilirler.

Likit satışının yasal olmadığını herkes biliyor. Başka bir deyişle, kabaca kendiniz maliyetleri hesaplayıp üstüne %400-1000 arası kar koyun. Hazır demlenmiş e-sigara likit fiyatlarını bulursunuz.

Evde yaparsanız 30 ml likiti yaklaşık 15 liraya mal edersiniz. Evde likit yapımı yazıp gelen bütün sayfaları okuyun. Nasıl likit yapacağınızı öğrenin. Gliserin en çok kullanılan malzeme. Bu sitede evyap maliyetler isimli yazıda da kabaca hesaplamalar var.

Likit ne demek, e-sigara likit fiyatları, premium likit
Likit ne demek, e-sigara likit fiyatları, premium likit

Neredeyse tüm likit satıcıları likitlerinin premium olduğunu iddia ediyor. Ama aslında böyle birşey yok. Türkiye’den premium likit alabilmeniz için birisinin yurtdışında elektronik sigara satışının yasak olmadığı bir ülkeden bavulla premium likit getirmesi lazım. Ya da, numune olarak yurtdışından çok kısıtlı sayıda getirenler var.

Premium Likit Nasıl Anlaşılır?

Premium likit iddiası ile satılan yüzlerce likit var. Peki nasıl anlayacaksınız? Bu çok zor çünkü çoğu premium likit olmadığı halde öyle güzel reklam ve görsellerle satılıyor ki. Anlamanız çok zor.

Amerika’nın ünlü premium likit markalarını bireysel olarak getiren kişiler mevcut. Bu kişiler en çok elektronik sigara forumunda bulursunuz. Size tavsiyem, en kısa sürede foruma üye olmanız ve ilanlarını takip etmenizdir. Tabii en önemli tavsiyem, kendi likitinizi kendinizin yapması.

Sahte premium likitlerin baskıları genellikle daha canlıdır. Premium likitin sahtesini satanların yaptığı en büyük hata ambalajdaki ayrıntılar. Size tavsiyem, premium likit aldığınızda likitin orijinalini yabancı sitelerden inceleyin. Bunu yapmak için Google görselleri kullanabilirsiniz. Premium likitin resmini çekin, resim olarak aratın. Orijinaline ulaşmaya çalışın.

Pek çok arkadaşım, yurtdışında içtiği premium likiti buradan alıp bambaşka tatlarla karşılaştı. Ve unutmayınız ki, aldığınızla kalırsınız. Yani iade edemezsiniz, hiçbir yere şikayet edemezsiniz.

Özetle,

ya likitinizi kendiniz yapın

ya da ben evyap likit satıyorum diye dürüstçe söyleyen kişilerden likit alın


Likit nedir-premium likit yorum


 

 

Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski