Doğru mod nasıl seçilir, lion pil alırken nelere dikkat edilmeli, coiller ve özellikle kullanacağınız teller nasıl olmalı? Yazımda bu sorularla ilgili kısa bilgiler vereceğim. Bunlar, benim zaman zaman aldığım notlardan oluşuyor. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

Tabii ki yazım yaygın olarak kullanılan Pod mod cihazları kapsamıyor çünkü pod mod cihazlarda cihaz içeriğine çoğu zaman müdahale edemiyorsunuz. Ama coiline, atomizerine, bataryasına müdahale edebildiğiniz bir pod mod cihazınız varsa yazım işinize yarayabilir.

Doğru Mod Seçimi

Eğer elektronik sigaraya yeni başlıyorsanız ve acemiyseniz, yeni başlayanlara uygun bir mod ile başlamak istersiniz. Herhangi bir modern elektronik sigara modu iyi bir seçimdir.

Doğru Mod, Atomizer, Coil Seçimi
Doğru Mod, Atomizer, Coil Seçimi

Doğru mod seçmek istiyorsanız, size tavsiyem şudur: Mekanik bir mod SATIN ALMAYIN! Bu modlar, kolay gibi görünür ama aslında ohm yasasını ve tüm elektronik işleyişi iyi anlamayı gerektirir. Bu modlarda yerleşik bir koruma yoktur.

Doğru mod seçmeye çalışırken piyasada bilinen ve olumlu referansı olan markalara bakın ve dahili bataryası olmayan modları seçin. Smok her zaman birinci tercihim olsa da Kangertech, Eleaf, Joytech, iJoy, Relaux bakabileceğiniz iyi markalardır.

Doğru Lion Pil Seçimi

Elektronik sigaralarda Lion pil kullanılır. Son yıllarda lion pilleri uluslararası pazaryerlerinden satın alamıyoruz ancak ithalatçılar her türlü pili Türkiye’ye getiriyor. Lion pil alırken ucuz Çin taklitlerini satın almayın. Kendinize, 20A sabit deşarj hızına sahip saygın bir markadan iyi bir pil alın. Kimya ile ilgili olarak, IMR (ICR değil) pillerin daha güvenli olduğu kabul edilir, ancak yerleşik korumalara sahip bir elektronik cihaz kullanıyorsanız lion pil olması yeterlidir.

Elektronik Sigara Pillerinin Patlamasını Önlemek İçin

Ambalajı zarar görmüş lion pilleri kullanmayın. Pilleri pil kutusu olmadan taşımayın. Vape / lion pillerinizi sıcak bir arabada veya doğrudan güneş ışığı altında bırakmayın (gereksiz yere aşırı ısınmasını önleyin). Cebinizdeki ateş düğmesine bir şey basarsa yanlışlıkla ateşlenmeyi önlemek için modunuzu kullanmadığınızda devre dışı bırakın.

Tavsiye Ettiğim Lion Piller

Neredeyse 7 senedir Sony VTC Lion Pil serisini kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım. Yaşadığım en büyük sorun bana beklemiş pillerin gönderilmesi oldu. Şöyle ki, Lion pillerin ömrü 5 sene. Her sene yaklaşık %20 performans kaybediyor. Piller Türkiye’ye gelene kadar zaten 1 yıl kaybediyor. Buna razıyız ama yeni aldığımız piller daha ilk ayında erkenden bitmeye başlayabiliyor. Güvenilir satıcı bulmak da zor. En son sinirlenip hepsiburada sitesinden aldım, o da aynı. Sürekli bir pil şarj durumumuz var.

Tavsiye ettiğim Pil Şarj Aleti

Nitecore serisini 7 yıldır kullanıyorum ve maşallah hiç sorun çıkarmadı. Bir marka daha denedim, 2 ayda bozuldu.

Coiller Boyalı Olmasın, Paslanmaz Çelik Olsun!

Coil kelimesi Türkçede ısıtıcı bobin anlamına geliyor ama ben coil dediğimde elektronik sigara kullanan birisi ne demek istediğimi gayet iyi biliyor. Coiller, biz kullanıcıların masraf kalemlerinden biri. Ya kendimiz sarıyoruz ya da hazır alıyoruz. Ancak her durumda coiller aylık bazda bir masraf kalemi ve hepimizi ilgilendiriyor.

Nadiren de olsa bazı coillerin üzerinde boyalar olduğunu fark ettim. Bu boyalar, fazla ısıtıldığında formaldehit oluşumuna neden olabilir. Alacağınız coiller mümkünse çelik renginde olmalı.

Çin’de üretilen birçok coilde bakır veya pirinç (bakır içeren) gibi bazı metaller olduğunu Fastech forumlarından okumuştum. Bu coiller çok zararlı çünkü likit ile temas ettiklerinde okside olabilirler ve gerçekten solumak istemediğiniz şeyler üretebilirler. Coillerde paslanmaz çelik veya bulabiliyorsanız titan tercih edin.

Bir coili 1 aydan uzun süre kesinlikle kullanmayın. Evde yaptığımız coilleri 1 hafta, hazır aldıklarımı 15 gün kullanıyorum. Aslında size de aynısını tavsiye ederim çünkü likitteki aroma yoğunluğuna göre coiller pisleniyor, zaten likitin tadı da kötüleşiyor. Kullandığınız likite göre bir süre belirleyin ve “hala tadı güzel” demeden direkt yenisiyle değiştirin.

Tellerinizi de Temizleyin!

Sıcaklık kontrollü modlar için paslanmaz çelik veya titan, değişken watt modu için Kanthal A1 veya paslanmaz çelik tel kullanmanızı tavsiye ederim. Kendi coillerinizi sarıyorsanız, üretim kalıntısı olan makine yağını temizlemek için telleri her zaman alkol ve kağıt mendil ile temizleyin.

Elektronik sigara ile ilgili yeni yazılarımdan haberdar olmak istiyorsanız lütfen anasayfadan siteye abone olun. Sorularınızı mail yerine yorumlarda sorarsanız sevinirim.

Cihazlar, Teller etiketi altında bu konu etrafında başka yazılarım bulunuyor. Lion pillerle ilgili olarak Sony VTC5 yazımı okuyabilirsiniz, genel hatlarıyla Sony VTC 6 için de geçerli. Son tank incelemelerim ise Aspire Revvo ve Smok TFV8 Baby Atomizer.

Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski