Terapötik nikotin iyileştirici nikotin anlamına gelmektedir. Türkiyedeki nbase satıcılarının kullandığı terapatik nikotin ifadesi yanlıştır. İngilizce therapeutic kelimesinden Türkçeye bu şekilde geçmiştir. Lütfen terapatik nikotin ifadesini terapötik nikotin olarak okuyunuz.

Terapötik Nikotin Nedir?

Terapötik, iyileştirici veya tedavi edici anlamına gelir. Sigara alanında terapötik kelimesi “sigarayı bırakmaya yarayan” her şey için yaygın olarak kullanılır. Böylece, terapötik nikotin iyileştirici nikotin anlamına dönüşür.

Belirli dozlarda nikotin, özellikle şizofreni, bipolar bozukluk veya Parkinson hastalığında tedavi edici olarak kullanılıyor. 

Özellikle elektronik sigara camiasında tedarikçilerin likit veya ürünlerini satarken Terapötik nikotin veya terapatik nikotin olarak pazarlaması çok yanlış. Eğer nikotini sadece satıyorsanız ve danışmanlık verecek altyapınız yoksa buna iyileştirici nikotin diyemezsiniz. Nikotinin iyileştirici olabilmesi için karşı tarafın bu tedaviye ihtiyaç duyan bir tıbbi durumu olmalı ve siz de bu kişiye nikotin dozu önerebilecek donanıma sahip olmalısınız.

Ürünün başına terapötik yazıp sanki çok iyi bir şeymiş gibi, sanki tedavi ediyormuş gibi yanlış algılarla nikotin satanlara kızıyorum. Yine söylüyorum, Nikotin terapötik diye satılmaz. Daha doğrusu nikotinin terapötik nikotin olduğuna satıcı karar vermez.

Nikotinin Terapötik Etkisi Çalışması

Terapötik Nikotin çalışması


Çalışmanın adı: Therapeutic Effect of Nicotine in a Mouse Model of Intracerebral Hemorrhage (Türkçesi "İntraserebral Kanamalı (beyin kanaması olan) Bir Fare Modelinde Nikotinin Terapötik Etkisi").

Bu çalışmada farelerde düzenli nikotin verilmesi ile elde edilen sonuçlar listelenmiş. Günde 2 kez 2 mg nikotin verilerek 12 gün boyunca testler yapılmış.

48 saat sonra motor performans iyileşmiş. En belirgin bulgular, günlük nikotin uygulamasının 3 gün boyunca, farelerin sensorimotor fonksiyonlarının düzelmesini arttırması ve ayrıca beyin kanaması sonrası farelerin sağkalım oranını iyileştirmesi.

Genel olarak, bu çalışmada gösterilen nikotinin çoklu faydalı etkileri beyin kanaması için yeni terapötik stratejiler oluşturmak için bir temel oluşturabilir.

Sonuç

Terapötik nikotin, belirli dozlarda olumlu sağlık sonuçları sağlayan bir nikotindir. Nikotinin yapısı değişmemekle beraber terapötik kelimesi sadece dozdan kaynaklanır. Daha da basitleştirirsek, belirli bir doza kadar nikotin yararlıdır.

Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski