Aromalarda su testi, evyap likit yaparken kullandığımız aromanın yağ bazlı olmadığından emin olmak için uygulanabilecek bir yöntem.

Bu yöntemi İngiltere elektronik sigara forumunda takıldığım dönemde yabancılardan öğrendim. Basit bir mantığı var. Aromalarda su testi ne kadar bilimseldir tartışabiliriz. Şahsen 2016 yılından beri uyguluyorum.

Aromalarda Su Testi

Aromalarda Su Testi Nasıl Yapılır?

Aromalarda su testinin basit bir mantığı var. Bir bardak su alıyorsunuz ve içine birkaç damla aroma ekliyorsunuz. Aroma suda tamamen dağılırsa, suda çözünür aroma diyoruz. Aroma hiçbir şekilde suda çözünmüyor ve suyun üstünde kalın bir yağ tabakası gibi kalıyorsa aroma suda çözünmüyor diyoruz.

Video: EVYAP için Aromalarda Su Testi

Videoda o dönem elimde olan aromalarda su testi yaptım. Aromaların ne olduğu, markası vs önemli değil. Benim için önemli olan aromanın suda dağılması.

Aromalarda Su Testi Neden Yapılmalı?

Hazır elektronik sigara likitlerinde, evyap likitlerde veya pod likitlerde temel olarak nikotin, VG ve PG kullanılır. Bu üç bileşenin su bazlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Nikotin ve PG, demleme gerektirmez ve hemen içime hazırdır. VG yani bitkisel gliserin ise normalde demleme gerektirmeden içilebilmesine rağmen, içine aroma eklendiğinde demlenmesi gerekir. VG su bazlı olduğundan aromanın da su bazlı olması gerekir. Aroma suda çözünmüyorsa VG içinde de çözünmeyecektir. Bütün olay bu.

Aromalar elektronik sigara likitlerinde zararlı olma potansiyeli en yüksek olan ve en riskli bileşenlerdir. Lütfen blogumda aromalarla ilgili yayınlanmış çalışma özetlerini inceleyiniz.

Aromalarda su testi yorum


Test Ettiğim Aromaların Önemi Yok

Videoda test ettiğim aromaların hiç bir önemi yok. Önemli olan aromalarda su testi tekniğidir.

Bulanık Olması Sorun mu?

Bazı aromalarda arada kalacaksınız yani aromayı suya damlattığınızda hafif bulanık olacak. Bu aromaları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Demlenme sırasında bu aromalar VG ile tamamen özdeşleşecektir.

Likit de Suda Çözünmeli

Nasıl aromaları bu şekilde test ediyorsak, hazır likitleri de su testine tabii tutabiliriz.

Likit de suda çözünmeli


Capella Aromaları Orijinaldi

Videoda kullandığım Capella aromaları orijinal idi. Videoda önce şüphe etmiştim ama tedarikçisi bana faturalarını gönderdi. Capella aromaları dikkatle kullanılmalı. Zaten bu videoyu çektiğim tarihten itibaren bir tane bile Capella aroması almadım.

Aromalarda Su Testi Bilimsel mi?

En başta söylediğim gibi bu konuda bir araştırma yok ve bu yöntemi yabancı forumlardan öğrendim. Bir okuyucu, emülgatör ile zeytinyağının bile suda çözünebileceğini yazmış. Araştırılması gerek.

Aromalarda su testi gecerli olmayabilir


Okuma Önerileri

Kendinleilgilen.com sitesinden elektronik sigara yazılarının tamamını alamadım. Orada kalan yazılardan EVYAP likit yapımı ve salt likit yapımı yazılarını okumanızı öneririm.

Ayrıca bu sitede yer alan Likit Ne Demek, E-Sigara Likit Fiyatları, Premium Likit ilginizi çekebilir.
 


Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski