Smok TFV8 Baby atomizer veya baby beast atomizer, benim en uzun süre kullandığım elektronik sigara başlığı. Bugüne kadar denediğim ve kullandığım 59 atomizer içinde en uzun süre bunu kullandım.

Yazıda kullandığım atomizeri biraz tanıtıp neden memnun olduğumu anlatmaya çalışacağım. Öte yandan, atomizerin tüm teknik detaylarını vermeye niyetim yok çünkü internette zibilyon tane kaynaktan bulabilirsiniz.

Smok TFV8 Baby Atomizerin önemli özellikleri

Çapı 22 mm. Yani standart boylarda ve 510 pin yuvasına oturuyor. Dolumu üstten yapılıyor. Bu atomizerin TFV8, TFV8 big baby ve TFV8 baby versiyonları var. Bendeki versiyonu TFV8 Baby, 53 mm olan.

Cihaz DL içime uygun ama ben bunu SOFT DL olarak adlandırıyorum. Çünkü ağır ciğer çekimi yapanlar kadar buhar çıkartmıyorum. Ayrıca, hazır coilinde verilen watt aralığının en düşük seviyesinde kullanıyorum. Genel olarak 30-35 W arasında kullanıyorum.

Smok tfv8 baby atomizer coilleri
smok-tfv8-baby-atomizer-coilleri

Smok TFV8 Baby Coilleri

Sanırım elektronik sigara cihazlarında en fazla dikkate almamız gereken kısım bu. Çünkü coil fiyatları jet hızıyla arttı. Neredeyse 2 sene hazır coil kullandım çünkü bir pakete en fazla 120 lira veriyordum. Ancak coil fiyatları kademeli olarak arttı. Şu anda 250 lirayı geçmiş durumda.

Üstelik, coilleri aldığımız 5’li paketten muhakkak bir veya iki tanesi bozuk çıkıyor. Bu da coilin tanesini 80-90 liraya çıkartıyor. Dahası, bir coili en fazla 20 gün kullanabiliyorum.

Tabii hemen RBA da aldım. Ancak RBA’sından istediğimiz verimi bir türlü alamamıştık. Elektronik sigara forumunda bu konu detaylarıyla tartışılmış. Forum sürekli link değiştirdiğinden Google’a şöyle yazın: TFV8 baby atomizer sarım ESF.

Göreceksiniz, Smok TFV8 Baby en çok konu açılan atomizerlerden biri. Böyle kullanıcısı çok olan atomizerlerin ömrü de uzun olur. Coillerinin en az 2 sene daha piyasada olacağını düşünüyorum.

Yukarıda ticari bir web sitesinden aldığım görselde olsa da, kendi kullandığım coilleri yazmak isterim: Smok v8 baby Q2 (0,4 ohm) ve  x4 (0,15 ohm). Bu iki coili dönüşümlü olarak kullanıyorum. Daha doğrusu, hangisini bulabilirsem onu alıyorum.

X4 coil çok güzel, hatta daha güzel ama 0,15 ohm olduğundan çok pil yiyor. Bunun yanında, buharı ciddi şekilde fazla veriyor ve likitler hızla tükeniyor. Öte yandan q2 aroma konusunda daha iyi. Mümkün olduğunca yüksek ohm düşük v tercih ediyorum ama dürüst olmam gerekirse en memnun kaldığımız x4 idi.

Ohm düştükçe buhar artıyor ama ohm bir tık yükseldiğinde aroma tatmini artıyor. Garip bir durum. Oysa forumda tam tersini iddia edenler var.

Sarımla ilgili son olarak şunu söyleyeyim (sarım yapacaklar için):  28ga ss316L tel ile 2.5 mm kılavuza 5 buçuk tur sarabilirsiniz. 30-40 watt arası güzel sonuç veriyor.

Smok TFV8 Baby Atomizerin Kullanımı

Bu atomizerin kullanımı için Smok TFV8 Baby Beast - Review & Tutorial videosunu izleyebilirsiniz.

Kendi deneyimlerim

Uzun zamandır Smok TFV8 Baby atomizeri kullanmama rağmen, %100 tatmin edici diyemem. Çünkü hazır coiliyle memnunken RBA sı ile akıtma sorunu oluyor. İlk birkaç gün güzle gidiyor, sonra pamuk hızla siyahlaşıyor. Biz daha çok rayon pamuk kullandık. Fiber freaks pamuklar çok pahalı ve bitince elimdeki yarım kilo pamuğu kullanmak daha ekonomik geldi.

Yani bu atomizerde pamuğun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü pahalı pamukla yaptığımız sarımlar 10 gün sorunsuz devam ediyor.

Üstten dolumlu bir atomizer ve likit doldurmada sorun yaşamıyorum. Bir de, 3 ml kapasitesi olduğundan günde en fazla 2 kez dolduruyorum.

Eksiklikleri

Beklentiniz çok yüksekse almayın çünkü bu standart herkesin kullanabileceği bir soft DL atomizer. Kullananların bir kısmında OHM okumalarında sıçramalar veya modun atomizeri görmemesi gibi sorunlar olmuş.

Bende 4 tane TFV8 baby var ve eşimle beraber neredeyse 2 yıldır aktif kullanıyoruz. Bu sorunu yaşamadığımız gibi eski versiyon modlarda bile bu sorunu yaşamadık (mesela şu anda evic vtc mini ile kullanıyorum).

Eğer “atomizer short” uyarısı alıyorsanız You Tubeda “Smok baby beast rba fix atomiser short fault or false ohm readings” başlığını arayın. Gelen videoda sorunu nasıl çözeceğiniz anlatılmış.

Aromayı TROY 1X veya TFV4 kadar net vermiyor ama diğer atomizerlere kıyasla aroma verme konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.

İncelediğim diğer atomizer ve modlar:

Aspire Revvo Mini Tank İncelemesi: Aspire Revvo Mini Tank, alıştığım atomizerlere pek benzemiyor. Tankı detaylıca inceledim ve eksik gördüğüm kısımlarını yazdım.

Vaporesso Revenger 220W Kit ve Smok V8 Kit: Elektronik sigarada 4. yılım ve en son Vaporesso Revenger 220W Kit ve Smok V8 Kit aldım. Yeni demlediğim aromaları da yazdım.

Smok Alien 220w ve TFV8 ve TFV4: Elektronik sigaraya başlayalı 2,5 yıl oldu. Red Kiwi, ego one, evic mini derken şu anda Smok setinde TFV4 ile devam ediyorum.

Aslında başka atomizerler de inceledim ama artık o atomizerleri piyasada bulamazsınız. Boşuna zaman kaybetmeyin diye link vermiyorum. Damlatmalı atomizerim Troy 1x için tel seçimi kararım değişmedi. Bu nedenle, damlatmalı atomizer kullanacaksanız “Damlatmalı Atomizerlerde Tel Seçimi” yazımı da okuyabilirsiniz.

Son olarak tavsiye edebileceğim bir yazı: Doğru Mod, Atomizer, Coil Seçimi


Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski