Bilgili ve araştırmayı seven bir okuyucumdan gelen sorular üzerine DL içime uygun “Aspire Revvo Mini Tank” isimli atomizeri incelemeye aldım. Yazımda hem bu tankla ilgili olarak Cem beyin sorularını cevaplayacağım hem de kendi yorumlarımı yazacağım. Çünkü atomizer benim de ilgimi çekti. Fiyatı da oldukça ucuz.

Aspire Revvo Mini Tank
Aspire Revvo Mini Tank

Cem bey, bu ürünü tek pil kullanan bir mod ile almış ama modun ne olduğunu yazmamış. Aspire web sitesinde sadece tanka ait link vardı.

Tankı DL içim için kullanmış. Kendisi pod modla kıyasladığında ciddi şekilde memnun kaldığını yazmış. Ek olarak, tankla ilgili bazı bilgiler vereyim. Hazır coili (ARC radial coil) 0,28 ohm, 22 mm genişliğinde ve 2 ml likit kapasitesi var. ARC radial coilin 55-65 W aralığında güç ile kullanılıyor.

Üstten Dolum mu, Alttan Dolum mu?

Aspire Revvo Mini Tank üstten dolum yapıyor ve hiç damlatma yapmıyor. Çünkü dolum yapılan yerde bir yay sistemi var. Dolum bitip şişeyi çekince yay tankın kapağını kapatıyor. Sanırım başka modellerde alttan dolum yapanlar da var. Acaba tank tasarımcılarının dolum yerini, üst veya alt olarak tercih etmesinin sebebi, damlatma sorunuyla mı ilgili?

Cevabım:

Evet kesinlikle damlatma ile ilgili. Bugüne kadar genelde üstten dolumlu tanklar kullandım. Ve ben de üstten dolumu yapılan atomizerlerde damlatma sorunu yaşamadım.

Ayrıca bu tankın havalandırması da üstte. Bu kısmı ilginç geldi. Çünkü bu şekilde damlatma olması imkansız. Son yıllarda kullandığım tüm tanklarda havalandırma alttaydı.

Ancak geçmişte bir Joyetech Cubis deneyimim var. Sizin aldığınız Aspire Revvo Mini Tank ile çok benzeyen bir yapısı vardı. Cubis tank, kendi orijinal coili ile mükemmel çalışırken, RBA coiliyle “tükürme” yapıyordu. Tükürmeden kastım, coil çok ısındığında içerideki yanardağ patlamalarından dolayı dışarıya sert ve şiddetli sıcak likit geliyordu.

Yani, anlatmak istediğim bu atomizeri orijinal coili ile kullandığınızda sorun yaşamazsınız.Sarım yaptığınızda sızdırma sorunu yaşatabilir.

Coilin Aspire Revvo Mini Tank Tepesinde Olması Pratik mi?

İkinci bir farklılık, Aspire Revvo Mini Tankta hazır coil, tank ile drip arasına yerleştiriliyor. Bu yüzden dolum yaptıktan sonra veya içime ara verdiğinizde tankı ters çevirip (1-2 dakika) pamuğun likiti emmesini sağlamak gerekiyor. O halde coilin tankın tepesinde olması çok pratik değil. Standardı, coilin likitin içinde olması mı? Bu sefer de içmediğimiz zaman coile temas eden likit oksitlenme yapar mı?

Aspire Revvo Mini Tank Coil takılması - Coil üstte
Coil takılması – Coil üstte

Cevabım:

İşte bu kısım ilginç. Çünkü bu atomizerde coil tankın üst kısımlarında yer alıyor ve her dolumdan sonra veya içmeye ara verdiğinizde tankın ters çevrilmesi lazım.

Sadece bu nedenden dolayı böyle bir atomizeri şahsen tavsiye etmem. Çünkü elektronik sigaranın en kritik tehlikesi, KURU PUF olgusudur. Eğer elektronik sigara içerken yanık tadı alıyorsanız, pamuk yanığı soluyorsunuz anlamına gelir. Kuru puf o kadar önemlidir ki, elektronik sigarayı bir anda sigaradan 250 kat daha fazla zararlı hale getirebilir.

Kuru puf olgusunu lütfen ama lütfen iyi öğrenin. Tüm elektronik sigara kullanıcılarının buna çok dikkat etmesi lazım. İlgili yazı başlığı: Bilimsel: E-sigara sadece kuru-puf durumunda zararlı

Bilgisayar başında saatlerce çalışırken bazen yarım saat bazen 2 saat eliniz elektronik sigaraya gitmeyebilir. Bu esnada tanktaki likit ve coil arasında sürekli bir besleme olayı olmadığından coil içindeki likit azalmaya ve pamuk kurumaya başlayabilir. Veya sabahları refleks olarak bir fırt çekerseniz bir anda yanmış pamuk soluyabilirsiniz.

Kullanılmayan zamanlarda Aspire Revvo Mini Tankı hep ters çevirmeniz lazım. Bu çok ama çok zor. Muhakkak unuttuğunuz zamanlar olacak. Bu yüzden, bu atomizeri çok dikkatli kullanmalısınız.

Coil, tankın altında olmalı ve sürekli likitle beslenmeli. Burada endişeleneceğiniz şey oksiklenme değil. Zaten oksiklenme o şekilde olmaz. Buradaki asıl sorun, coilin içindeki pamuğun, likiti yeterince emmemesi durumunda oluşan ve bloğumda sürekli uyarılar yaptığım kuru puf olgusu.

Hava Deliği Vanasının Yukarıda Olması İçim Keyfini Etkiler mi?

Üçüncü konu da hava deliği vanasının yeri. Benim modelde tankın üstünde, dripden önce. Ama ben piyasada alttan hava kanallı modeller gördüm. Bence bu da önemli. Havanın tank içindeki yörüngesi, içim keyfini etkileyebilir. Örneğin geleneksel nargilelerde, duman sudan çıkıp, 50-60 cm’ye yakın (hortum boyunca) seyahat ediyor. Bu mesafeyi tanklarda sağlamak imkansız. Acaba hava kanallarının konumu ve tank içinde nasıl yön izledikleri içim keyfini etkiler mi?

Cevabım:

Hayır, hava deliğinin yukarıda olması içim keyfini etkilemez. Ancak eğer içim keyfi için farklı varyasyonlar denemek isterseniz “uzun driptipler” alabilirsiniz. Bende şu anda biri seramik biri metal olmak üzere iki adet uzun driptip var, arada aromayı farklı hissetmek için kullanırım.

Son yorumum

Aspire Revvo Mini Tank bana göre değil.

İlginizi çekebilir

Yeniden İnşa Edilebilir Atomizerler: RBA-RDA-RTA-RDTA: Esigaralarda kullanılan yeniden inşa edilebilir atomizer tank çeşitleri olan; RBA, RDA, RTA ve RDTA sistemleri hakkında tercüme makale.

Not: Bu yazıda incelediğim Aspire Revvo Mini Tank RBA coilini bulamadım. Yani büyük ihtimalle yok.

Bu atomizeri almayı düşünüyorsanız bence satın almadan önce Smok TFV8 Baby Atomizer İncelemesi ve Sarımı başlıklı yazımı okuyunuz.

Aspire Revvo Mini Tank Yorum



Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski