Kaç mg nikotin kullanmalıyım sorusu sigaradan elektronik sigaraya geçiş yapacakların acilen öğrenmesi gereken bir hesaplama alanı. Bu sayfadaki hap bilgiler emin olun işinize çok yarayacak.

Kaç Mg Nikotin Kullanmalıyım?


Saf Nikotin Kaç Mg?

Saf nikotinde ml başına nikotin 1000 mg'dır. Bu bilgi çoğu elektronik sigara kullanıcısına nedense ters gelir. Saf nikotin gerçekten ölümcüldür. Elinize 1 ml saf nikotin damlarsa ölebilirsiniz. Saf nikotin ile çalışırken kıyafet, gözlük vs tüm koruyucu ekipmanları kullanmalısınız. Asla kendiniz seyreltme yapmayın.

Ölümcül Nikotin Dozu

Elektronik Sigaradaki Nikotin Ölümcül Mü? yazısında ilgili bilimsel çalışma ışığında ölümcül nikotin dozunun 500 mg/ml olarak belirlendiğini yazmıştım.

100 mg/ml Ne Demek?

100 mg/ml nikotin içeren bir nbase aldığınızda bunun anlamı elinizdeki nbase'in her bir mililitresinde 100 mg nikotin olduğudur. Saf nikotin 1/10 oranında seyreltilmiştir. Ölümcül olmasa da hala yüksek bir mg değeridir. Eldiven takınız.

32 mg/ml Ne Demek?

32 mg/ml, elinizdeki likit veya nbase'in 1 ml sinde 32 mg nikotin olduğu anlamına gelir. Ölümcül değildir ama yüksek kabul edilebilir.

1 Dal Sigarada Kaç Mg Nikotin Var?

Yıllardır onca çalışma incelemiş olan ben, Kasım 2023 itibariyle 1 dal sigarada en az 1,5 mg, en fazla 2,6 mg nikotin olduğuna karar verdim. Bundan böyle hesaplamalarımı aralık şeklinde yapacağım. Elektronik Sigaralarda Nikotin Seviyeleri başlıklı yazımda bahsettiğim çalışmada 1 dal sigarada 1,54 – 2,60 mg nikotin tespit edilmiş. Aslında 1 dal sigarada kabaca 2 mg olarak da hesaplama yapılabilir. 

Bu Bilgi Neden Önemli?

Kaç mg nikotin kullanacağınız, tamamen içtiğiniz sigara miktarına bağlı. Sigaradan elektronik sigaraya geçişte vücudunuzun nikotin ihtiyacını doğru hesaplamış olmanız lazım. Özellikle ilk 3 ay vücudunuzun nikotin ihtiyacından ne daha fazla ne de daha az nikotin almamalısınız. 

Ne Az Ne de Çok Nikotin Alın

Az nikotin alırsanız ateşli sigaraya geri dönersiniz veya ikisini bir arada içersiniz, ki bu önerilmiyor (Dual İçi Olmayın yazımı okuyun lütfen). Fazla alırsanız da nikotinin zararlarına maruz kalırsınız.

Sigara Geçmişime Göre Kaç Mg Nikotin Kullanmalıyım?

Günde 1 paket sigara içerken elektronik sigaraya geçiyorsanız 1 pakette 20 dal sigara olduğundan:

  • 20 x 1.5 = 30 mg nikotin
  • 20 x 2,6 = 52 mg nikotin aralığında kalmalısınız.

Hesaplamanızı aralık belirleme şeklinde yapın, böylece çok nikotin aldığınızı sandığınızda panik yapmazsınız. 

Sigaralardaki Nikotin Oranları Belli Değil

Maalesef yapılan çalışmalarda sigara paketlerinde yazılan nikotin değerlerinin değişebildiği gösterildi.

İçtiğiniz sigaranın bir dalında 1,5 mg mı yoksa 2,6 mg mı olduğunu bilmeniz imkansız. İhtiyatlı davranmak adına ortalarda bir değer düşünebilirsiniz. Günde 1 paket sigara içenler için kabaca günde 40 mg nikotin ihtiyacı vardır diyebilirim.

Kaç mg Nikotin İhtiyacım Var?

Günde 1 paket sigara içerken sigarayı bırakıp elektronik sigaraya geçiş yapmak isteyen bir kişinin günlük nikotin ihtiyacı ortalama 40 mg^dır. Yazı başlığındaki sorunun cevabı budur. İçtiğiniz sigara miktarına göre gerçek nikotin ihtiyacınızı kendiniz hesaplamalısınız. Peki bu nikotin miktarı için ne kadar likit tüketmelisiniz?

1 Paket Sigaradan E-Sigaraya Geçenlerin Likit Tüketim Miktarları

MTL içim için 12 mg/ml, DL içim için 3 mg/ml likitlerle başlamanızı öneririm.

Günde 1 paket sigara içen kişi MTL içime uygun bir cihaza sahipse 30/12= 2,5 ml ila 52/12=4,3 ml arasında tüketmeli. İhtiyatlı olmak adına 12 mg/ml likitten 3,5 ml tüketin. Nikotin ihtiyacınız karşılanacaktır.

Hesaplamaları bu şekilde yapın. Sorunuz olursa lütfen yorumlarda sormaktan çekinmeyin.

Sıfır Nikotinli Likit

Daha önce hiç sigara içmemiş olanlar nikotinsiz likitler tüketerek kendini kandırıyor. Lütfen daha önce sigara içmediyseniz elektronik sigaraya hiç başlamayın. Nikotinsiz sandığınız pek çok likitte nikotin bulunmuş. Sıfır Nikotinli Likit - Nikotinsiz Likit başlıklı yazımda detayları anlattım.


Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski